HestaPrana

Caroline -19Prana betyder livskraft, inom yogisk filosofi. Det är den vitala energi som finns i allt levande. Med hjälp av rörelserna i yoga (asanas) och andningsövningar (pranayama) kan vi förbättra flödet av prana i vår kropp. Enklaste sättet att fylla på och förbättra vår prana är genom andetaget, desto bättre lungkapacitet vi har desto bättre framkomlighet skapar vi för energin inom och kring oss. Detta är grunden för en hälsosam kropp i balans.

Jag valde att kalla mitt företag för HestaPrana på grund av att kontakten med hästarna har varit mitt största stöd sedan barnsben. Med hjälp av deras totala närvaro och harmoni har jag lyckats landa i mig själv och alltid hittat tillbaka till andetaget under även de stressigaste och tuffaste stunder i livet.
Jag vet att de flesta som varit i kontakt med dessa fyrbenta har någon gång fått känslan av ”ett inre lugn och påfyllnad av energi” efter att ha spenderat tid i deras närvaro. 

Min största passion inom HestaPrana är att kombinera Yoga med Ridning. Mer info om detta kommer.

Yoga är till för alla! 

Du behöver inte vara hästintresserad för att Yoga med mig. Jag vill hjälpa människor att hitta och bibehålla en atletisk hållning i vardagen. Genom att använda kroppen rätt, öppnar vi upp de blockeringar som vi samlar på oss genom livet. Det är så häftigt att se människor bli gladare, lugnare och samtidigt orka mer ”bara” genom att lära sig andas bättre och använda kroppen på ett sätt som gynnar oss. Därför erbjuder jag Hatha Yoga för alla typer av människor, med mycket inspiration av alignment. Yoga är inte bara ett utövande av rörelser och andningstekniker… Det är ett tillstånd! När du börjar nosa på den känslan av välmående, kommer du vilja fortsätta sträva efter den. Det finns vetenskapliga studier på regelbunden träning av asanas, pranayama och meditation som visar positiva effekter på kroppen både fysiologiskt och psykologiskt. Här är några av dem;

Fysiska vinster:

 • Bättre hållning, ökad styrka och smidighet.
 • Minskad puls, lägre blodtryck och effektivare hjärtarbete.
 • Effektivare andning- minskad andningsfrekvens
 • Normaliserad matsmältning
 • Ökad energinivå och uthållighet
 • Bättre balans och koordination
 • Bättre immunförsvar
 • Bättre sömn
 • Lindring av smärta
 • Normaliserad vikt

Psykologiska vinster:

 • Bättre humör, ökat välbefinnande
 • Ökad självacceptans och självförverkligande
 • Bättre social anpassning och minskad fientlighet
 • Minskad ångest och depression
 • Ökad psykisk stabilitet
 • Bättre uppmärksamhet, koncentration och minne
 • Effektivare inlärning

Namasté! 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s