Om oss

13669291_10206058977347876_6807029255930227541_o

Vi som bor på gården heter Caroline Tjernström och Rickard Gjersvold. Tillsammans skapar vi vårt drömliv på Ultrå Hästgård.

Här kan ni se en film om oss och vår gård: https://fb.watch/1QCl6Wt7uM/

Ni kan läsa en artikel om oss i Yippies tidning https://issuu.com/lamee/docs/nr_4_2019_low?e=1840610/69394333

På gården bor även Ulrika  (Carolines mor) och hennes man Tonny. Vi är så tacksamma att ha dem nära oss och att de dessutom gillar att dona med allt på gården precis lika mycket som oss!

Våra egna djur på gården är en islandshäst, en minishettis, en hund, två stallkatter och en kanin.

Här kommer en närmare presentation: 

Caroline Tjernström
Jag är utbildad Hippolog, Ridlärare 2, Unghästtränare och Yogalärare via Axelssons.

Hästar, natur, yoga och medvetet moderskap är vad mitt liv kretsar kring idag. Jag älskar att lära mig nya saker, för att bli den bästa versionen av mig själv och jag har ett stort intresse av att dela min kunskap vidare. Jag läker mig själv, för att kunna läka andra.

Mina senaste djupdykningar i nya kunskaper och erfarenheter är eteriska oljor, självkärlek för mammor, astrologi och reiki!

Rickard Gjersvold

Jobbar som mätningstekniker på dagarna och sysselsätter resterande tid med att bygga nya projekt på gården, underhålla maskiner, skotta snö, hugga ved… ja allt som hör till gårdslivet. Samtidigt som han njuter av att vara pappa till sina döttrar såklart! Han är klippan på hemmaplan som får Carolines idéer och visioner att bli praktiskt möjliga.

Alva Gjersvold

Visade tidigt ett stort intresse för djur (till mammas stora förtjusning). Hon är 4 år och älskar att rida, cykla, spela boll, hoppa studsmatta och åka rutchkana. Hon är i sitt esse när hon får knata på i skogen eller bada i sjön. I naturen trivs hon bäst, allra helst tillsammans med sina djurvänner.

Signe Gjersvold

Född två dagar innan julafton 2021. Signe är alltid glad, otroligt modig och nöjd med livet. Storasyster är redan en stor idol. Signe är, om möjligt, ännu mer galet förälskad i hästar. Hon hämtar gladeligen en grimma själv för att hämta sig en häst att rida på. Systrarna Gjersvold kommer ta världen med storm.

Ulrika Tjernström

Njuter av att vara världens bästa mormor till Alva och Signe. När hon inte arbetar heltid passar hon på att hjälpa oss med gården och tvekar inte för att vara barnvakt. Hon är service minded och tänker på allt för att få våra gäster på gården att trivas under sin vistelse. Allt det där som vi inte har tänkt på, har hon redan fixat!

Tonny Westling

En egen företagare ut i fingerspetsarna. Sitter på gedigna kunskaper och erfarenheter om att driva företag. Som nya företagare är vi är tacksamma att ha honom i vår närhet att kunna rådfråga. Han är en tänkare och idéspruta som trivs ”outside the box”. Han har en förkärlek till att elda i pannrummet, hitta nya lösningar för att underlätta arbetet på gården och att förhandla till sig nödvändiga maskiner. Det finns många kloka ess i den skjortärmen!