Om oss

13669291_10206058977347876_6807029255930227541_o

Vi som bor på gården heter Caroline Tjernström och Rickard Gjersvold. Tillsammans skapar vi vårt drömliv på Ultrå Hästgård.

Här kan ni se en film om oss och vår gård: https://fb.watch/1QCl6Wt7uM/

Ni kan läsa en artikel om oss i Yippies tidning https://issuu.com/lamee/docs/nr_4_2019_low?e=1840610/69394333

På gården bor även Ulrika  (Carolines mor) och hennes man Tonny. Vi är så tacksamma att ha dem nära oss och att de dessutom gillar att dona med allt på gården precis lika mycket som oss!

Våra egna djur på gården är en islandshäst, en minishettis, en hund, två stallkatter och en kanin.

Här kommer en närmare presentation: 

Caroline Tjernström
Jag är utbildad Hippolog, B- instruktör, C-tränare och Yogalärare via Axelssons.

Hästar har alltid varit min stora passion i livet. För över 20 år sedan när jag tränade min första egna islandshäst så slog det mig, det är det här jag ville göra resten av livet.

Efter studenten reste jag direkt till Island för att arbeta med hästar, mitt livs bästa beslut. Jag blev kvar i 2 år och några högsäsonger till. Jag hann prova på både turridning, inridning och träning av hästar på olika nivåer i flera stall. Det gav mig oerhört mycket erfarenhet att rida flera olika hästar om dagen och att få träffa fantastiska människor från hela världen.

År 2018 tog jag examen från Hippologutbildningen, Wången. Den gav mig en bred grund att stå på med både teoretisk och praktisk undervisning. Här kan du läsa mer om vad en hippolog är; https://www.slu.se/hippolog

Efter utbildningen så hade jag en längtan efter att komplettera mina kunskaper med något som kunde få ryttaren att ta bättre hand om sig själv. Jag upplevde att många ryttare glömde bort sig själva i strävan efter att utveckla sin häst, eller att längtan efter att prestera på topp ibland kunde missunna oss den glädje som samspelet med hästen handlar om. Här tog Yogan en större plats i mitt liv och jag hittade verktyg som jag är evigt tacksam över. Yogalärarutbildningen via Axelsson, som är en Yoga Alliance certifierad utbildning, gav mig en djupare förståelse för hur vi kan förbättra vårt mentala och fysiska tillstånd. Mitt företag Hestaprana är ungt och nytt, men jag ser redan häftiga resultat från individer som fått ta del av övningar i form av andningsövningar (pranayama), yogapositioner (asanas) och meditation.

Tillsammans strävar vi efter inre och yttre balans, med och utan häst.

Rickard Gjersvold

Jobbar som mätningstekniker på dagarna och sysselsätter resterande tid med att bygga nya projekt på gården, underhålla maskiner, skotta snö, hugga ved… ja allt som hör till gårdslivet. Samtidigt som han njuter av att vara pappa till sina döttrar såklart! Han är klippan på hemmaplan som får Carolines idéer och visioner att bli praktiskt möjliga.

Alva Gjersvold

Visade tidigt ett stort intresse för djur (till mammas stora förtjusning). Hon är 4 år och älskar att rida, cykla, spela boll, hoppa studsmatta och åka rutchkana. Hon är i sitt esse när hon får knata på i skogen eller bada i sjön. I naturen trivs hon bäst, allra helst tillsammans med sina djurvänner.

Signe Gjersvold

Född två dagar innan julafton 2021. Signe är alltid glad, otroligt modig och nöjd med livet. Storasyster är redan en stor idol. Systrarna Gjersvold kommer ta världen med storm.

Ulrika Tjernström

Njuter av att vara världens bästa mormor till Alva och Signe. När hon inte arbetar heltid passar hon på att hjälpa oss med gården och tvekar inte för att vara barnvakt. Hon är service minded och tänker på allt för att få våra gäster på gården att trivas under sin vistelse. Allt det där som vi inte har tänkt på, har hon redan fixat!

Tonny Westling

En egen företagare ut i fingerspetsarna. Sitter på gedigna kunskaper och erfarenheter om att driva företag. Som nya företagare är vi är tacksamma att ha honom i vår närhet att kunna rådfråga. Han är en tänkare och idéspruta som trivs ”outside the box”. Han har en förkärlek till att elda i pannrummet, hitta nya lösningar för att underlätta arbetet på gården och att förhandla till sig nödvändiga maskiner. Det finns många kloka ess i den skjortärmen!